بررسی محاسبات در کشش لوله
- 5202 بازدید
- 1392/05/18
- 3 دیدگاه
بررسی محاسبات در کشش لوله
فرضیات:
المان گیری و تعادل نویسی در راستا های x,y
استفاده از صفحه ای بودن کرنش در معادلات
به دست آوردن y
به دست آوردن نیروی مورد نیاز کشش
کشش لوله توسط تو سط توپی ثابت:
توپی ها قطعات سختی هستند که تحت تاثیر تنش تغییر شکل نمی دهند.این قطعات برای ثابت نگه داشتن قطر داخلی لوله در هنگام کشیده شدن از قالب درون لوله گذاشته می شوند.توپی خود از یک سمت ثابت شده است سپس لوله همراه با توپی درون آن از قالب کشش عبور می کند.نکتهی قابل توجه اینکه زاویه ی شیب توپی کمتر از زاویه ی قالب است ((B<<aدر حقیقت کوچکتر بودن زاویه یB بیانگر این است که قطر ورودی تغییر چندانی پیدا نمی کند.حال محاسبات را مورد تحلیل قرار می دهیم.
اگر ما بتوانیم محاسبات مربوط به كشش لوله را به گونه ای انجام دهیم كه بسته به پروفیل قالب و توپی مادر هر مكان تنش در راستای x و y مربوط به آن المان را به ما بدهد می توانیم محاسبات دقیق تری داشته و تغییر شكل مولد در حین فرآیند را بررسی كنیم.
فرضیات در نظر گرفته شده :
- به دلیل هدف از كشش لوله كاهش ضخامت و افزایش طول است پس تقریباً قطر ثابت می ماند و كرنش صفحه ای در آن حاكم است.
- در محاسبات قرار بود تساوی زیر فرض شود. برحسب معیار ترسكا به دست می آید كه به دلیل كمبود اطلاعات وقت نشد؟(در مراحل بعد)
- تماسی متغییرها حد راستای محور xگرفته شد و در راستای محور y پارامترها ثابت هستند. مانند (تنش سیال ، تنش در راستای y و….)
المان گیری:
مركز لوله
در راستای x
باساده سازی ودر نظر گرفتن فرض زیر، معادله به صورت زیر بدست خواهد آمد:
محور مختصات طوری اختیار شده است كه معادله زیر برقرار شود که از لحاظ علامت سازگار است.
حال دراین معادله به دست آمده اگر بتوانیم P را برحسب متغیرهای دیگر مسئله دربیاوریم می توانیم تنش وارد برلوله در تحت كشش رابه دست آوریم كه همانند اثبات های كتاب از تنش در راستای Y و صفحه ای بودن كرنش در حین فرآیند استفاده می كنیم.
در راستای y
بدست آوردن P در راستای شعاع
با توجه به اینكه قطعه ما لولهاست با المان گیری در راستای r هم می توانیم قسمت پایین را در نظر بگیریم و هم قسمت بالا .
حال برای تنش در راستای r دو مقدار به دست آمد كه مقدار حدشان یكی است و از لحاظ فرمول متفاوتند.
استفاده از صفحه ای بودن كرنش در حل معادلات:
مشكل:
دراینجا قراربود كه از ترسكا جهت حل معادلات استفاده شود ولی به دلیل نبود اطلاعات و دقت و راحتر بودن فون نیسر از فون میسر استفاده شد.
می دانیم كه طبق فرمول
در معیار فون میسر
كه در گردش صفحه ای
حال با داشتن خصوصیات جنس ماده y در معادله قرارداده برحسب مكان، صافی سطح و جنس را قرارمی دهیم وشكل دیواره و توپی
در نتیجه تنش x در نرم افزار مطلب قابل محاسبه می باشد.
به دست آوردن y:
برای انجام دقیق تر كار می توان y را هم برحسب فرمول به دست آورد.
كه k و n از روی جنس لوله براساس تست به دست می آید.در نتیجه Y در برنامه مطلب كه در پیوست آمده محاسبه می شود.
به دست آوردن نیروی مورد نیاز برای كشش لوله:
منبع: دانشنامه تخصصی مهندسی ایران
مطالب مرتبط
برچسب ها : pipe drawing, بررسی محاسبات در کشش لوله, کشش لوله, محاسبات کشش لوله
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل منتشر نخواهد شد
تعداد 3 دیدگاه برای نوشته " بررسی محاسبات در کشش لوله" ارسال شده است .

مطالب جدید
- نرم افزار Hexagon GT STRUDL تحلیل سازه های پیچیده
- نرم افزار Avantage آنالیز شیمیایی سطح
- نرمافزار FestoCAD دیتابیس تجهیزات سیستمهای هیدرولیک، پنوماتیک و الکترونیکی
- نرم افزار Dyrobes 21.31 طراحی و تحلیل روتور
- نرم افزار GateCycle طراحی و بهینهسازی سیستمهای انرژی و برق
- نرم افزار CYME 9.2 شبیهسازی سیستمهای توزیع برق
- نرم افزار HTRI 9 طراحی و شبیه سازی مبدلهای حرارتی
- نرم افزار HydroSym رسم شماتیک سیستم هیدرولیک و پنوماتیک
- نرم افزار Bureau Veritas VeriSTAR Homer تحلیل هیدرودینامیک سازه های آبی
- نرم افزار XLRotor تحلیل دینامیکی روتور

مطالب پربازدید

مطالب تصادفی
- قواعد نامگذاری المانهای آباکوس
- دانلود آموزش نرم افزار Ansys با مثال
- بسته نرم افزاری Satellite Tool Kit-STK
- هندبوک Sheet Metal Forming Process and Die Design
- نرم افزار Oracle AutoVue 20.0.2
- نرم افزار ANSA
- دانلود 1000 سورس VB
- نکات کلیدی و حساس در ساخت به روش لوح زنی دقیق
- دانلود پروژه طراحی شیر پروانه ای
- دانلود کتاب آموزش COMSOL
همکاران ما

گروه مپنا

دانشگاه تهران

سایپا

ایران خودرو

شرکت ملی نفت ایران

ذوبآهن اصفهان

فولاد خوزستان

با سلام
فرایند بررسی محاسبات کشش لوله بسیار متن مفید و مستمر ثمری بود . در متن به بررسی پارمتر y توسط نرم افزار متلب اشاره شده است (پیوست)، اما متاسفانه قسمت پیوست موجود نبود ، لطفا چنانچه مقدور میباشد فایل پیوست را نیز ارئه دهید.
با تشکر فراوان
سلام
کمی طول میکشه تا پیدا بشه.
به فایلها فعلا دسترسی نداریم.
سوالتون چیه؟
سلام
بنده در مورد کشش لوله توسط توپیهای ثابت و متحرک را در نرم افزار ابکوس شبیه سازی کرده ام . و همچنین در نرم افزار متلب به همین خاطر به برنامه پارامتر y نیازمند هستم.
با تشکر.